RESERVA EN LÍNIA
Que visitar - Fondo Cristal Costa Brava
16431
page-template-default,page,page-id-16431,page-child,parent-pageid-16426,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Un munt de racons per descobrir

Si vols viatjar al passat en una vila medieval, Tossa és l’espai on et podràs transportar a èpoques passades i gaudir d’una passejada en un museu a l’aire lliure. Població amb vestigis històrics a una Tossa moderna convertida primer en refugi d’artistes i intel·lectuals o després en una immillorable amfitriona de turistes.

ESGLÈSIA PARROQUIAL DE SANT VICENÇ

ESGLÈSIA PARROQUIAL DE SANT VICENÇ

L’església parroquial de Tossa de Mar és una construcció del segle XVIII d’estil neoclàssic que es troba situada al centre del poble, extramurs. És un edifici d’una sola nau però de dimensions considerables. La plaça en què es troba és un lloc de trobada en els actes populars i també un racó tranquil la resta del temps.

L’interior destaca per les seves proporcions harmonioses, la neteja de línies i la lluminositat. Gran part de la decoració barroca que l’adornava es va perdre en els saquejos esdevinguts durant la Guerra Civil, la qual cosa probablement no sigui de lamentar, ja que d’aquesta manera guanya en claredat. La seva advocació és a Sant Vicent i, testimoni de la vocació marinera de la vila, al costat del altar es troba una barca de pescadors.

LA VILA VELLA DE TOSSA DE MAR

LA VILA VELLA DE TOSSA DE MAR

La Vila Vella de Tossa és un recinte medieval resseguit per una muralla que data de finals del segle XIV i està declarat Monument Artístic Nacional. Compta amb diversos miradors excel·lents que et proporcionen una vista immillorable de la Costa Brava. Actualment, és l’únic exemple que queda de població fortificada en el litoral català. L’interior de la Vila Vella és un espai encantador de carrerons estrets amb paviment de còdols que, en el moment de màxima esplendor (s. XV – XVI), integrava unes vuitanta cases. A partir del s. XVI la població es va començar a expandir fora muralla, pel barri de sa Roqueta i seguint tota la vora del camí ral. Cal destacar el magnífic portal dovellat que dóna entrada a la Vila Vella a través del pati d’armes.. En el punt més alt de la Vila Vella hi havia hagut el castell, que consistia en una torre de guaita i una estada de planta rectangular. Actualment no existeix, ja que es va fer servir el seu emplaçament per edificar-hi l’actual far.
VILA ROMANA DELS AMETLLER

VILA ROMANA DELS AMETLLER

La Vila romana dels Ametllers és una de les ruïnes romanes més importants de Catalunya –d’aquesta vila prové el nom de Tossa de Mar– que daten del segle I ac. VI dc. Van ser descobertes el 1914 per el doctor Ignasi Melé i Farré.

En la zona superior de la vila estaven ubicades les dependències dels habitatges. A la zona inferior, els cultius, magatzems i vestigis d’altres activitats agrícoles i marineres. El recorregut per l’interior de les instal·lacions és molt interessant.

ANTIC FARO MARÍTIM

ANTIC FARO MARÍTIM

L’antic faro marítim de Tossa de Mar, situat a la part més elevada de la Vila Vella és una construcció de principis del segle XX, ha estat reconvertit en un centre d’interpretació de les senyals marítimes, un petit museu que recull informació sobre el món dels faros. Compta amb una terrassa on es pot gaudir d’unes espectaculars vistes de la Costa Brava.
MUSEU MUNICIPAL

MUSEU MUNICIPAL

La Costa Brava va esdevenir, a principis del segle XX, un espai de pelegrinatge de la Vanguardia artística del moment. Aquest museu recull obres d’aquests artistes, alguns d’ells de talla mundial, com Chagall. Es troba situat entre murs, a la part baixa de la Vila Vella, en el que havia estat la casa del governador. Curiosament, va ser el primer museu d’art contemporani de l’estat espanyol.
ESTATUA DE LA MINERVA

ESTATUA DE LA MINERVA

Presidint la badia de Tossa de Mar, al carrer que va a la Platja de la Mar Menuda i just a sobre de la petita cala del Reig s’alça una gran estàtua en bronze de la deessa Minerva. És una obra de l’escultor modernista Frederic Marés i representa la protectora de Roma. Apareix amb aspecte adust i port altiu atalaiant l’horitzó, armada amb el casc, l’escut i la llança. És l’obra de més relleu de les que adornen el passeig marítim i un clar homenatge als orígens de la ciutat, antiga Turista romana.
EL CASTELL DE TOSSA DE MAR

EL CASTELL DE TOSSA DE MAR

El Castell de Tossa de Mar, és un Castell emmurellat, declarat monument històric artístic nacional l’any 1931, al recinte emmurallat de la Vila Vella, és l’emblema del municipi. Actualment és l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català. Construït a inicis del s. XIII amb murs emmerletats, conserva gairebé la totalitat de l’àrea perimetral original. Les torres més conegudes són la torre d’en Joanàs, que presideix la badia; la torre de les Hores, situada a l’entrada del pati d’armes, que deu el nom al fet que era l’únic lloc on hi va haver un rellotge públic, i la torre d’es Codolar, també coneguda com a torre de l’Homenatge, que presideix la platja d’es Codolar.
CAPELLA VERGE DELS SOCORS

CAPELLA VERGE DELS SOCORS

Aquesta petita capella es troba en el punt en el qual anteriorment s’alçava la creu de terme (actualment, situada al costat de l’entrada de la Vila Vella), just on acabava el barri dels pescadors i on comença avui dia la zona comercial. L’advocació a la Verge del Socors és una mostra de la tradició marinera de la població.

Es tracta d’un petit edifici d’una sola nau amb un campanar en espadanya, d’estil originalment renaixentista i després remodelada amb decoració barroca, de la qual no queda res després dels atzars de la guerra civil. L’interior actual és senzill i lluminós. Es troba en un dels llocs de pas obligat per recórrer el centre històric, pel que no té pèrdua.

MIRADOR DELS CARDS A TOSSA

MIRADOR DELS CARDS A TOSSA

Des de la cala Es Codolar situada sota el recinte fortificat de la Vila Vella, parteix un camí de ronda que uneix Tossa amb Lloret de Mar. El tram està perfectament indicat i ben conservat de manera que et permet recórrer a peu la distància que separa ambdues poblacions. A uns 20 minuts arribes a una plataforma amb una barana de fusta que es coneix com el Mirador dels Cards. Els agrestes penya-segats a un costat i el recinte medieval fortificat de Tossa retallant-se sobre el blau de la Mediterrània componen un paisatge impressionant.