RESERVA EN LÍNIA
Gastronomia - Fondo Cristal Costa Brava
16435
page-template-default,page,page-id-16435,page-child,parent-pageid-16426,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

GASTRONOMIA DE TOSSA

Tossa de Mar sempre ha estat reconeguda per la seva cuina marinera de la Costa Brava. Es celebren diversos actes i esdeveniments gastronòmics al llarg de l’any com les jornades gastronòmiques dels fideus a la cassola, les jornades del bacallà o la cuina del ‘Cim-i-Tomba’, el plat tradicional de la vila.

Sabors típicament mediterranis, plats elaborats a l’antiga manera dels pescadors, quan sortien a pescar i havien de cuinar a bord de les seves barques, el gust per la cuina tradicional i la cuina creativa i, sobretot, la bona comunió de totes dues a taula.

La cuina de Tossa ha estat clarament marcada per les característiques del territori on es troba, però han estat el pas del temps, la influència de cultures diverses i les condicions de vida de la seva gent els qui l’han mantinguda en constant evolució, donant forma a una gastronomia pròpia de Tossa, semblant a la cuina dels pobles veïns, però també amb reconegudes diferències.

LA CUINA TRADICIONAL TOSSENCA

LA CUINA TRADICIONAL TOSSENCA

La cuina tradicional tossenca és una iniciativa engegada conjuntament per l’Ajuntament de Tossa i diversos restauradors locals el mes de juny del 2009, i pretén donar a conèixer al públic en general la cuina tossenca de tota la vida.

 

Amb el desig de recuperar aquest bocí de Tossa, les taules d’aquests restaurants es posen a l’abast de totes aquelles persones a qui els agradi tornar a tastar la cuina amb tot el sabor d’abans.

LA CUINA DEL CIM I TOMBA A TOSSA

LA CUINA DEL CIM I TOMBA A TOSSA

La campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba se celebra cada any a Tossa durant tot el mes de setembre. Els restaurants de la vila que hi participen són membres del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca i ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i uns postres.

 

A l’actualitat el cim i tomba es prepara habitualment amb rap, rèmol o turbot, bacallà i bastina o rajada.

ELS FIDEUS A LA CASSOLA DE TOSSA

ELS FIDEUS A LA CASSOLA DE TOSSA

La cuina de Tossa ha estat clarament marcada per les característiques del territori on es troba.

 

Durant tot el mes de juny, cada any, diversos restaurants del municipi de Tossa de Mar ofereixen la cuina tradicional tossenca, participan de nou a la campanya gastronòmica, iniciada ara fa set anys, posant a l’abast de totes les persones que visitan Tossa un plat que des de sempre ha estat present a les nostres llars, els fideus a la cassola.